rss      tw      fb
Keres

Megjelentek a civil szervezetek idei működését segítő pályázati kiírások

MTI 2011. január 11., kedd 18:37

A Nemzeti Alapprogramban kedden megjelentek a civil szervezetek 2011. évi működését támogató első pályázati kiírások - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkársága kedden az MTI-vel.

Az államtitkárság közleményében kiemelte: a 2011. január 1-jétől működő Wekerle Sándor Alapkezelő a civil szervezetek működéséhez, valamint a szakmai programok és aktuálisan az önkéntesség európai évéhez kötődő pályázati programok kiírásait jelentette meg.

Mint írták, a jövőben a Wekerle Sándor Alapkezelő készíti elő és bonyolítja le egyebek mellett a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumhoz rendelt, magyarországi költségvetési forrásból megvalósuló egyházi, nemzetiségi, kisebbségi, civil és társadalmi felzárkózással kapcsolatos pályázatokat.

A közlemény szerint a néhány hónapja működő alapkezelő eredményes ténykedését vetíti előre, hogy sikerült időben és hátrányokozás nélkül megjelentetni a civil szervezetek működését segítő támogatási pályázatokat.

A Nemzeti Civil Alapprogram (NAC) tavalyi, összesen 6 milliárd 251 millió forintos támogatási keretéből eddig 6 milliárd 95 millió forintot utaltak ki a civil szervezeteknek, ami a 2011. évi első féléves működés tényleges előfinanszírozását teszi lehetővé - fűzte hozzá az államtitkárság.