rss      tw      fb
Keres

Kisebbségi választás - A Lungo Drom nyert Győr-Moson-Sopron megyében

MTI 2011. január 10., hétfő 16:16

A Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi Szervezet nyerte a cigány kisebbségi választást; a tömörülés megyei listája 36, míg a rivális Rom po Dromé 31 elektori szavazatot kapott a területi választási bizottság által hétfő délután megállapított eredmény szerint.

A 79 elektor mindegyike urnához járult, de a megyei választáson 12, az országoson 13 voks érvénytelen volt.

Akadt az érvénytelen voksok között, ahol se pecsét, se szavazat nem volt a lapon, de olyan is, ahol nem a helyi önkormányzat vagy választási bizottság, hanem a települési cigány önkormányzat pecsétje került a szavazócédulára.

Az országos önkormányzat megválasztásakor a Lungo Drom 59, a Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma hét szavazatot kapott Győr-Moson-Sopron megyében.

A cigány jelöltekre 20, a horvátokra 16, míg a németekre 10 településen lehetett szavazni a megyében; utóbbi két nemzetiségnél egy-egy lista - a Magyarországi Gradiscei Horvátok Egyesületéé és a Német Önkormányzatok Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesületéé - indult.

Győrben a lengyel, az örmény és a román, Mosonmagyaróváron a szlovén, Sopronban a bolgár országos listára lehetett szavazni még.