rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2011. január 7.


Bolgár György kérdései a 2010. január 7-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy az Európai Bizottság elnöke szerint Orbán Viktor megígérte: szükség esetén a magyar kormány módosít a médiatörvényen, ezúttal azonban nem fűzte hozzá azt a feltételt, amit tegnap külföldi újságírók előtt, hogy akkor a német és a francia törvényt is módosítsák. Kettős beszéd, de azért mégiscsak kompromisszum? Jellemző, hogy a német konzervatív Die Welt a tegnapi Orbán-nyilatkozat nyomán ma azt írta: Orbán tovább provokál. Az ismét megszólaló luxemburgi külügyminiszter pedig arra figyelmeztetett, hogy Magyarország rendkívül veszélyes útra lépett, amely eltávolítja a demokráciától.

Még mindig a médiánál maradva: érdekes, de jellemző apróság, hogy az Economist című brit hetilap főszerkesztője nyílt levélben utasította vissza a Hír Tv vádját, amely szerint a hetilap manipulált fényképet közölt a magyar miniszterelnökről. Az Economist egyben mellékelte az eredeti és a náluk megjelent fotót is, darabokra szaggatva a hírtévés rágalmakat. Lám, van, aki visszaszól?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy az ifjú kereszténydemokraták a frekvenciaengedélyt is megvonnák a bűnös RTL Klubtól?

És végül mit szólnak ahhoz, hogy nem vehetik fel a hozamot teljes befektetésük után azok a magánnyugdíjpénztári tagok, akik a kötelező járulékon felül kiegészítő befizetéseket is tettek? Hogy miért? Mert a nyilvántartási rendszerben a plusz összeget nem tudják elkülöníteni. Nem baj? Jó helyen marad az államnál?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!