rss      tw      fb
Keres

Médiatörvény - Fidesz: a szocialisták hiteltelenül féltik a sajtószabadságot

MTI 2011. január 7., péntek 17:48

A Fidesz alaptalannak és hiteltelennek tartja a sajtószabadságot féltő szocialista megszólalásokat, illetve "értelmezhetetlen üzenetű flash mob-okat".

A nagyobbik kormánypárt frakciója, az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében arra emlékezteti az MSZP képviselőit, hogy a sajtószabadság akkor került valódi veszélybe, amikor egyes szocialista miniszterek, államtitkárok és országgyűlési képviselők hatalmukkal és kapcsolataikkal visszaélve asszisztáltak az újságírók megfélemlítéséhez.

A közlemény kiemeli: csak a szocialisták kormányzása alatt fordulhatott elő olyan eset, hogy a munkájukat végző újságírókat azért keresték fel az egykori Nemzetbiztonsági Hivatal munkatársai, mert ők az akkori titkosszolgálatokat is irányító Szilvásy György kancelláriaminiszter vidéki házának építkezésénél jártak.

Szintén az MSZP kormányzása alatt történt, amikor egy újságírót azért rabosítottak, mert őt a korábban megjelent írásai miatt Keller László, volt pénzügyminisztériumi államtitkár feljelentette - fejti ki a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja.

Hozzáteszik: ebbe a felsorolásba illik az a történet is, amikor televíziós riportereket alaptalanul akartak drogvádakba keverni, amely ügy részleteiről - mint az később kiderült - Veres János egykori MSZP-s pénzügyminiszter mellett, Draskovics Tibor szocialista igazságügyi és rendészeti miniszter is tudott.

A Fidesz szerint a fentiek fényében Mesterházy Attilának, az MSZP elnökének és párttársainak már évekkel ezelőtt védelmükbe kellett volna venniük az "akkor valóban veszélybe került" magyar sajtószabadságot. A kormánypárt szerint mivel a szocialisták ezt nem tették meg, mostani, "politikai haszonszerzés vezérelte" aggodalmuk alaptalansága mellett hiteltelennek is tekinthető.