rss      tw      fb
Keres

Civil kezdeményezés: megyünk maradni


Megyünk maradni – sorbanálló-piknik a Fiumei úton


Az emberek sokfélék, de van két dolog a világon, amit biztosan senki sem szeret: ha elszedik a pénzét, és ha hivatalokba kell járnia.

A hírekből mindannyian tudjuk, hogy magánnyugdíj célú egyéni megtakarításaink csak akkor maradnak a magánnyugdíjpénztárunknál vezetett számlánkon, ha erről, a 2010. december 23-i kormányrendelet alapján, személyesen nyilatkozunk a Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság kijelölt ügyfélszolgálatain 2011. január 31-ig. Ha ezt elmulasztjuk, a tulajdonunkat képező eddigi megtakarításaink átvándorolnak a nagy közös állami kasszába.

Az emberek sokfélék, de van néhány dolog a világon, amit biztosan mindenki szeret: a derűt, a kellemes társaságot, egy tál meleg ételt és egy pohár forró italt a téli hidegben; és szinte bizonyos, hogy mindenki szereti a zenét. Ezért úgy döntöttünk, hogy 2011. január 20-án ügyfélszolgálati időben – a sorbanállást megédesítendő – zenés pikniket szervezünk a Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság Fiumei úti épületénél.

A rendezvényt barátaink önzetlen anyagi támogatásából finanszírozzuk.

Időpont: 2011. január 20.
reggel 8:00-tól – délután 16:30-ig
Helyszín: Budapest, Fiumei út 19/a

(a Budapest Fővárosi Kormányhivatal, Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság épületénél)

Lesz: forró tea, egy tál lencse, élőzene és DJ, dohányzásra kijelölt hely, nemdohányzásra kijelölt hely; beszélgetés, éneklés, tánc, szóval reményeink szerint egy jó buli, na...

Nem lesznek: politikai lózungok, beszédek, pártjelvények.

Várunk mindenkit. Elsősorban azokat, akik úgy döntöttek, maradnak magánnyugdíjpénztári tagok, de eddig még nem nyilatkoztak erről.
Az ő várakozásukat szeretnénk megédesíteni a gyűlölt hivatali ügyintézés közben. És természetesen várjuk azokat is, akik nem tagjai semmilyen magánnyugdíjpénztárnak, vagy még tagok, de lemondtak a befektetésükről, vagy nem mondtak le róla, de már megtették nyilatkozatukat. Azaz: várunk mindenkit, aki nagyjából a föntebb felsorolt dolgokat szereti, illetve nem szereti.

Igen, őket is.

Kérjük, ha megtisztel bennünket jelenlétével, gondoljon arra, hogy nem a Fiumei úti ügyfélszolgálat munkatársai találták ki a magánnyugdíj-pénz-tári megtakarítások államosítását. Következésképpen a rendezvénynek semmiképpen sem célja, hogy az ő munkájukat megnehezítsük – fontos tehát, hogy kulturáltan mulassunk. Ennek feltételeit igyekeznek megteremteni a szervezők:

Nádori Lídia (műfordító)
Somogyi Gábor (belsőépítész)
Szüts Miklós (festőművész)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!