rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2011. január 5.


Bolgár György kérdései a 2010. január 5-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy az Európai Bizottság elnöke José Manuel Barroso is szóba kívánja hozni a médiatörvényt, amikor holnap és holnapután Budapesten tárgyal Orbán Viktorral. Igaz, a párizsi Le Monde sokkal erőteljesebb fellépést követel a bizottságtól. Közben Európában már több lap, így a brit Guardian vagy a svéd sajtó is felveti, hogy Orbán alkalmatlan az unió vezetésére. A német újságírószövetség közleménye szerint pedig Magyarországon nem korlátozzák, hanem egyenesen felszámolják a sajtószabadságot. Mi lesz ennek a vége? Vajon ki az erősebb?

Ezzel kapcsolatos témánk, hogy a magyar kormány által Brüsszelbe elküldött médiatörvény-fordításból több paragrafus hiányzik. Így az uniós kötelezettségnek számító digitális átállás elhalasztása vagy hogy a hatósági büntetések csak július elsejétől vagyis elnökségünk lejárta utántól szabhatók ki. Micsoda véletlenek.

Még mindig a médiánál maradva, mit szólnak ahhoz hogy az MTV egyik intendánsának kinevezett Rákay Philip szerint nem akadályozza köztévé kiegyensúlyozottságát, hogy ő korábban hírtévés, illetve Fidesz-nagygyűlések műsorvezetője volt. Egy friss felmérés szerint egyébként az esti tévéhíradó több mint nyolcvan százalékát a kormánypárt uralja. És ez még Rákay előtt volt.

Végül mi a véleményük arról, hogy rasszista bűncselekménnyel vádolják egy ma kezdődött perben azokat a sajóbábonyi cigányokat, akik 2009-ben rátámadtak a településen gyülekező magyar gárdistákra. Hogyhogy csak cigányok ellen indul per rasszista indíttatású erőszak ügyében? És hogyhogy a betiltott gárda több száz tagjának fenyegető gyülekezése Sajóbábonyban büntetlen marad?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!