rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. december 30.


Bolgár György kérdései a 2010. december 30-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy aláírta a médiatörvényt Schmitt Pál köztársasági elnök, legalábbis több internetes portál értesülése szerint. Mi innen a Klubrádióból egész nap eredménytelenül hívtuk az államfő munkatársait. De hogy lehet fű alatt aláírni ezt az óriási vitát kiváltó törvényt, miért nem jelentették be legalább, és vajon miért nem élt az elnök a lehetőséggel, hogy a parlamentnek visszaküldje, vagy ha aláírta, megmagyarázza, hogy miért tette?

Ehhez kapcsolódó témánk hogy a német külügyi államminiszter ismét figyelmeztette Magyarországot a médiatörvény miatt, és sürgette az átdolgozását. Orbánék egyik nagy német barátja, a kereszténydemokrata unió tagja, az európai parlament néppárti frakciójának külpolitikai szóvivője pedig a Frankfurter Rundschauban közölt írásában megállapítja, hogy ha Magyarország megsértette az unió alapjogait, akkor akár a szavazati jog is megvonható tőle. Ebből sem értenek?

Mit szólnak aztán ahhoz, hogy a médiahatóság már teszi a dolgát. Eljárást indított a Tilosrádió ellen, amiért egy amerikai rapsztár dalát sugározta. Márpedig a dal  szövege károsan hat a fiatalokra. Már amennyiben van olyan fiatal, aki megérti. De úgy látszik, a médiahatóság érti a fekete szlenget és a rendet.

Végül mi a véleményük arról, hogy egyszerre harmincöt közalapítványt szüntetett meg a kormány. Hajléktalan, fogyatékos, vagy roma ügyekkel foglalkozókat. És például az 56-os kutatásokat végzőt is. Vége? Vagy csak valamiféle átalakítás következik?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!