rss      tw      fb
Keres

Kiállítják és elárverezik Shirley Temple filmes karrierjének emlékeit


MTI 2015. március 31., kedd 14:00

Shirley Temple-nek, Hollywood egyik leghíresebb gyerekszínészének filmes karrierjéhez köthető emléktárgyakat állítanak ki és árvereznek el az Egyesült Államokban - jelentette be a tavaly elhunyt színésznő szóvivője.

A filmes kosztümökből, játékokból, fényképekből és autogramokból álló tárlatot először a rochesteri Strong Múzeumban lehet majd megtekinteni április 30-tól, ezt követően a gyűjteményt Bostonban, New Jersey-ben, Kaliforniában és Texasban is kiállítják.

A hagyaték tárgyai közt található egy értékes, Steinway márkájú zongora és egy gyerekméretű versenyautó is, amelyet Bill Robinson színész-táncos ajándékozott Shirley Temple-nek. Az emléktárgyakat a Missouri állambeli Kansas City-ben árverezik el július 14-én.

Az 1935-ben speciális, „miniatűr” Oscar-díjjal kitüntetett Shirley Temple (1928-2014) Hollywood talán leghíresebb gyerekszínésze volt, harminc filmet forgatott a Fox filmstúdió számára. A loknis hajú kislány szereplésével készült mozifilmek hatalmas népszerűségre tettek szert a 30-as évek gazdasági válsága által sújtott Egyesült Államokban.