rss      tw      fb
Keres

Iszlám Állam - Több mint negyven embert mészároltak le a dzsihadisták


MTI 2015. március 31., kedd 15:07

Negyvennégy embert - köztük gyerekeket - mészároltak le az Iszlám Állam (IÁ) nevű szélsőséges iszlamista csoport fegyveresei kedden a Szíria középső részén fekvő Hama tartomány egyik falujában - közölte a szíriai állami televízió.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű civil aktivista szervezet arról számolt be, hogy „az IÁ lerohanta a szunniták, alaviták és iszmáiliták által vegyesen lakott Madzsube falut”. A tájékoztatás szerint negyvennégy embert agyonlőttek, megégettek vagy lefejeztek, legalább huszonegyen pedig megsebesültek.

A londoni székhelyű OSDH közlése szerint a terrorcsoport már visszavonult a faluból, miután harci repülőgépek az állásait bombázták. A szélsőségesek a Homszot Aleppóval összekötő egyetlen útvonalat próbálják elvágni.

Március 20-án és 21-én a kormányerők több mint nyolcvan tagja és a kiegészítő erők több fegyverese halt meg az IÁ dzsihádistáival vívott harcokban a térségben.

A 2011. március 15-én kitört, majd polgárháborúba torkollott elégedetlenségnek legalább 215 ezer halottja van, milliók menekültek külföldre vagy váltak belső menekültté. A szélsőséges szunnita Iszlám Állam jelentős területeket vont ellenőrzése alá Szíriában és Irakban.