rss      tw      fb
Keres

Ukrán válság - Életbe léptek a szeptemberben Oroszország ellen elrendelt ausztráliai szankciók


MTI 2015. március 31., kedd 10:29

Életbe léptek az Ausztrália által 2014 szeptemberében Oroszország ellen elrendelt szankciók - áll az ausztráliai külügy- és külkereskedelmi minisztérium oldalán kedden közzétett közleményben.

A büntetőintézkedések a közlemény szerint összhangban vannak az Európai Unió, az Egyesült Államok és Kanada által elrendelt szankciókkal, és kiegészítik a korábban meghozott pénzügyi és utazási korlátozásokat.

A kibővített szankciók magukban foglalják az Oroszországból érkező fegyverimport és az ezzel kapcsolatos anyagok behozatalának, illetve az oda irányuló felderítési, illetve olajkitermelő berendezések exportjának korlátozását. Korlátozzák továbbá egyes energetikai és szénbányászati berendezések Krímbe és Szevasztopolba történő exportját is. Korlátozásokkal sújtanak egy sor orosz vállalatot, és elrendelték a krími és szevasztopoli infrastrukturális, távközlési, energetikai, kőolaj- és gázipari cégekbe való beruházás tilalmát is - ismertette a közleményt a lenta.ru orosz hírportál.

Az Oroszország elleni szankciókat a dél-ukrajnai Krím félsziget márciusi elcsatolása és a kelet-ukrajnai konfliktus miatt vezették be. Válaszul Moszkva 2014. augusztus 7-én gazdasági embargót rendelt el az EU, az Egyesült Államok, Ausztrália, Kanada és Norvégia számos termékére. A korlátozás időtartama egy év, és a későbbiekben meghosszabbítható.

http://lenta.ru/news/2015/03/31/australia/