rss      tw      fb
Keres

Autóval megpróbáltak betörni egy egyesült államokbeli katonai létesítménybe


MTI 2015. március 30., hétfő 21:50

Két női ruhát viselő férfi megpróbált terepjáróval betörni hétfőn egy Maryland állambeli katonai létesítménybe, tűzpárbaj alakult ki, a kocsiban ülők egyike életét vesztette, a másik pedig megsebesült - közölték tisztségviselők, hozzátéve, hogy nem terrortámadás történt.

A támadók gépkocsija egy, az utat eltorlaszoló rendőrségi terepjárónak rohant. Az incidensben egy rendőr megsérült.

Az eset a hadseregnek a Baltimore közelében fekvő Fort Meade településen lévő létesítményénél történt, amelyben a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA), valamint a Pentagon Védelmi Információs Ügynökségének (DISA) és a Kibernetikai Parancsnokságának székhelye is van. Az objektumban 11 ezer katona és 29 ezer civil alkalmazott teljesít szolgálatot.

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) szóvivője annyit közölt az AP hírügynökséggel, hogy az incidens lezárult, az FBI nyomozói szemtanúkat hallgatnak ki. A támadók kilétével és indítékával kapcsolatban még nem hangzott el hivatalos tájékoztatás.

Helyi tévék képein két megrongálódott terepjáró látszott az NSA egyik kapujának a közelében - az egyik felirata NSA-rendőrség volt -, valamint mentőautóba tettek egy megsebesült egyenruhás férfit.

Március 3-án éjjel egy Hong Young nevű férfi nyitott tüzet az NSA egyik épületére. A rendőrségi vallomása szerint hangokat hallott, amelyek ilyen utasítást adtak neki.