rss      tw      fb
Keres

Iráni atomprogram - Netanjahu: Lausanne-ban jutalmazzák az iráni agressziót


MTI 2015. március 30., hétfő 15:30

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök szerint Lausanne-ban az iráni nukleáris programról folyó tárgyalásokon jutalmazzák az iráni agressziót.

A megbeszéléseken szemet hunynak Irán Jemenben folyó agressziója fölött, s a készülő egyezmény azt az üzenetet hordozza, hogy nem kell megfizetni az agresszió árát, ellenkezőleg: Irán jutalmat kap agressziójáért - vélekedett a kormányfő.

Egy ünnepségen a miniszterelnöki hivatalban a kormányfő a közszolgálati rádió szerint azt is kijelentette, hogy a megállapodás elsőként a térség mérsékelt és felelős országait sújtja majd, Izraelt és több más államot. Azt mondta, nem érti, hogy miközben Jemenben az Irán által támogatott erők újabb és újabb területeket foglalnak el, Lausanne-ban szemet hunynak az agresszió fölött.

„De mi nem hunyunk szemet, és minden nap tovább cselekszünk a fenyegetés ellen, minden nemzedék, természetesen ez a generáció is”- tette hozzá.

Az izraeli kormányfő az Irán és a hatoknak nevezett országcsoport - az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagja és Németország - külügyminiszterének részvételével folyó tárgyalásokra, valamint a jemeni polgárháborúra utalt, ahol Irán által támogatott síita húszi fegyveresek harcolnak a menekülésre kényszerített Abed Rabbo Manszúr Hádi elnök híveivel szemben.