rss      tw      fb
Keres

Holtan találták Szifiszt, a krétai krokodilt


MTI 2015. március 30., hétfő 14:30

Holtan találtak a görögországi Kréta szigetén egy rejtélyes krokodilt, amelynek eddig még a léte sem volt teljesen bizonyított.

A Szifisznek (József) becézett hüllő tetemét vasárnap találták meg egy víztározóban, ahol többször is látni vélték. Az állatorvosok szerint a krokodil első ránézésre kihűlésben pusztult el, de az állatot további vizsgálatokra az irákliói természettudományi múzeumba küldik.

A kétméteres hüllőt valószínűleg két éve helyezte ki a vadonba a tulajdonosa, egy egzotikus állatokat tartó magánszemély. Tavaly óta többen is látni vélték, de az elfogására tett kísérletek sorra kudarcot vallottak, létezését csupán egy homályos fénykép igazolta, amelyen egy krokodilnak tűnő lény látszott alig kivehetően. Az állatot legutóbb február közepén vélték látni szemtanúk.

A rethimnói víztározóhoz sokan zarándokoltak el abban a reményben, hogy megpillanthatják a titokzatos hüllőt, az egzotikus állat valósággal a sziget nevezetességé vált.

Az elmúlt hetek szokatlanul hidegek voltak Krétán, a hőmérséklet gyakran megközelítette a nulla fokot, a legendás hüllő valószínűleg e hideghullámnak esett áldozatul.