rss      tw      fb
Keres

Két csirkét ebédelt, egy kecskét vacsorázott a legnehezebb iraki ember


MTI 2015. március 30., hétfő 10:47

Huszonnégy tojást reggelizett, két csirkét ebédelt és egy kecskét vacsorázott a legnehezebb iraki ember, aki nemrég esett át súlycsökkentő műtéten egy indiai magánkórházban.

A 301 kilogrammot nyomó Ali Szaddám számára a gyomorszűkítő operáció lehetővé teszi, hogy 12 hónap alatt akár 150 kilogrammot fogyjon, így az orvosok reményei szerint kezelhető lesz az elhízástól kialakult cukorbetegsége, magas vérnyomása és alvási zavarai is - számolt be az esetről a The Hindu című lap hétfői száma.

A 43 éves férfi szokásos étrendje évek óta 24 tojásos reggeliből, két csirkét és 12 csapátit (indiai lepényt) felölelő ebédből és egy kecskéből, két liter tejből, valamint 15 khubzból (arab kenyér) álló vacsorából épült fel.

A műtétet végző egyik orvos elmondása szerint először nem is tudták meghatározni a gyomor pontos helyét, mert azt mintegy 30 centiméteres zsírréteg borította.

„Napról napra nőtt az étvágyam, csak tespedtem éveken át. Nem is tudatosult bennem, hogy a telített zsírokban gazdag étrendem ennyi hízással jár” - idézte Ali Szaddám szavait a lap.