rss      tw      fb
Keres

A Föld körberepülésére tett kísérlet közben Ecuadorban lezuhant egy


svájci pilóta

A Föld körberepülésére tett kísérlet közben Ecuadorban lezuhant és életét vesztette egy svájci pilóta - közölte a helyi polgári légügyi hatóság (DGCA).

A beszámoló szerint Eric Guilloud Aerospool WT9 Dynamic kisgépével március 28-án, nem sokkal azután, hogy a közép-ecuadori Latacunga reptérről felszállt, az Andokban lévő Cotopaxi vulkán oldalába csapódott. A baleset nehezen elérhető területen történt.

A 62 éves Eric Guilloud azért indult világkörüli útra, hogy emléket állítson barátjának, aki szintén légi szerencsétlenségben vesztette életét, valamint adományokat gyűjtsön az afrikai Burkinai Köztársaság egészségügyének támogatására.

A vállalkozáshoz négy évvel ezelőtt Svájcban vásárolt egy ultrakönnyű kisgépet. Légi járművébe, amelyet „Babámnak” becézett, befért útipoggyászként egy bőrönd, valamint hűtőtáska, amelyben élelmét tárolta.

Azt tervezte, hogy húsz hónap alatt, 34 ország érintésével körberepüli bolygónkat. A tervezett táv mintegy 76 ezer kilométeres volt, közben 384 órát töltött volna a levegőben és 106 leszállást hajtott volna végre.

Számos európai és afrikai ország felett repült el. Dél-Amerikában Peru, Bolívia, Chile, Argentína és Brazília légterén haladt át.