rss      tw      fb
Keres

Médiatörvény - Szijjártó: konkrétumok nélküli kritikák érkeznek külföldről

MTI 2010. december 30., csütörtök 10:37

A médiatörvényről megfogalmazott legutóbbi külföldi vélemények sem tartalmaznak konkrétumot, és semmilyen körülmény nem merült fel, amely megváltoztatását indokolná - közölte Szijjártó Péter csütörtökön az MTI-vel.

A miniszterelnök szóvivője közleményében hangsúlyozza: a bírálatok csak félelmeiket és fenyegetőzéseket tartalmaznak, a kritikusok szavaiból pedig nem derül ki, pontosan mi a problémájuk a jogszabállyal. Szijjártó Péter szerint felmerül, hogy egyáltalán végigolvasták-e azt, amit kritizálnak.

"A magyar médiatörvény európai jogszabály, minden eleme megtalálható más uniós tagállamok - például Németország - médiatörvényeiben is - húzza alá a szóvivő.

A német külügyminisztérium államminisztere a Frankfurter Rundschau csütörtöki számában azt nyilatkozta, hogy a német kormány a nemzetközileg bírált médiatörvény átdolgozását várja a magyar kormánytól. A szabaddemokrata párti (FDP) Werner Hoyer, a dpa hírügynökség jelentése szerint a német napilapnak nyilatkozva kijelentette: "jó lenne, ha az ez a téma gyorsan eltűnne a világból".

A Die Welt című napilap szerdán az EU-elnökségre készülő Magyarország miniszterelnökének politikáját elemezte Pusztai Putyin Európának című cikkében. A konzervatív német újság írása szerint a magyar kormány olyan törvényt fogadott el, amely a magyar médiát a jövőben a legszigorúbb állami ellenőrzés alá helyezi.