rss      tw      fb
Keres

Pick-up modellel bővíti kínálatát a Mercedes-Benz


MTI 2015. március 27., péntek 12:26

A Mercedes-Benz luxuskivitelű pick-up modellel tervezi bővíteni termékpalettáját - számolt be pénteken a Wall Street Journal online kiadása.

„Lehetőséget látunk arra, hogy a prémium kategóriás gyártók sorában elsőként lépjünk be ebbe a piaci szegmensbe” - mondta Volker Mornhinweg, a Mercedes-Benz furgon üzletágának vezetője a Wall Street Journalnak. „Ahhoz hasonlóan, ahogy a SUV modellek is idővel egyre igényesebb kivitelűvé váltak, már a pick-up szegmensben is ugyanez a trend figyelhető meg” - mutatott rá.

Volker Mornhinweg a beruházási összegre és a gyártás megindítására vonatkozó részleteket nem hozott nyilvánosságra, mindössze annyit, hogy az új modellt „nagy példányszámban” fogják gyártani az elkövetkező öt éven belül a világ több különböző régiós piacai, az Egyesült Államok, Dél-Amerika, Ausztrália, Dél-Afrika és Európa számára.

A Mercedes-Benz pick-up modellje valamivel kisebb méretű lesz a kifejezetten az amerikai piac igényeire szabott olyan „óriásokhoz” képest, mint a Ford, a GM vagy a Chrysler hasonló autói. Erre a piacra „nincs értelme belépni” - mondta Volker Mornhinweg.

A Mercedes-Benz által megcélzott, az Egyesült Államokban „középméretűnek” nevezett pick-up szegmensben tavaly az IHS Automotive piackutató vállalat adatai szerint 2,34 millió járművet értékesítettek világszerte. A kereslet növekszik, az IHS előrejelzése szerint a világpiaci forgalom 2020-ra évi 2,83 millióra emelkedik. A Mercedes-Benz azonban nem a piac bővülésére alapozza terveit - mutatott rá Volker Mornhinweg, hanem a meglévő vásárlói kör luxuskivitel iránt növekvő igényére.

A pick-up járműkategória két üléssoros utastérrel, négy ajtóval, valamint áruszállító rakfelülettel rendelkező olyan kisteherautót jelent, ami szabadidő, vagy hobbiautóként, illetve munkaeszközként egyaránt használható.