rss      tw      fb
Keres

Franciaországi légikatasztrófa - Spiegel: lelki betegségre utaló információkat tártak fel a másodpilótánál tartott házkutatáson


MTI 2015. március 27., péntek 10:12

Lelki betegségre utaló információkat tártak fel a lezuhant Germanwings-járat másodpilótájának düsseldorfi lakásában tartott házkutatáson - jelentette pénteken a Spiegel Online hírportál.

A német rendőrség a kedden Franciaországban történt katasztrófa körülményeit vizsgáló francia hatóságok felkérésre tartott házkutatást a másodpilóta düsseldorfi lakásában és abban a montabauri házban, ahol szüleivel élt. A házkutatásokra azért volt szükség, mert a francia hatóságok feltételezése szerint a másodpilóta szándékosan vezette katasztrófába a gépet.

A düsseldorfi ingatlan átkutatása nagyjából négy órán keresztül tartott, péntekre virradó éjjel ért véget. A Spiegel Online értesülése szerint arra utaló információkat tártak fel, hogy a 27 éves másodpilóta lelki betegségben szenvedett. Az nem ismert, hogy milyen jelekről, információkról van szó - írta a hírportál.

A Focus hírmagazin az online kiadásában arról írt pénteken, hogy a fiatalember lakásában különböző tárgyakat és iratokat foglaltak le, köztük „valami nagyon fontos, döntő jelentőségű” dolgot.

Hivatalosan egyelőre nem erősítették meg, hogy a házkutatás révén sikerült áttörést elérni a tragédia feltárásban. A lefoglalt holmikat még alaposan meg kell vizsgálni, és „majd elválik", hogy van-e közöttük a szerencsétlenséget magyarázó bizonyíték - mondta egy rendőrségi szóvivő a Die Welt online kiadásának beszámolója szerint.

A Bild című lap pénteken arról írt, hogy a német szövetségi légiközlekedési hivatal dokumentumai alapján a Germanwings légitársaság Airbus A320-as gépének másodpilótája, Andreas Lubitz 2009-ben „súlyos depresszióban” szenvedett és pszichiátriai kezelést kapott, és azóta is „különleges és rendszeres kezelésben” részesült.

A Germanwings Barcelona-Düsseldorf útvonalon közlekedő gépének fedélzetén 150 ember tartózkodott, amikor a repülő kedd délelőtt hegyoldalnak csapódott Franciaország déli részén az Alpokban.