rss      tw      fb
Keres

Franciaországi légikatasztrófa - Folytatódott a kutatás a baleset helyszínén


MTI 2015. március 27., péntek 8:27

Folytatódott a kutatás a hét elején a francia Alpokban történt Germanwings-katasztrófa helyszínén péntek reggel. Negyedik napja tart a helyszínelés és az áldozatok maradványainak kiemelése.

Továbbra is keresik a repülőgép második, a repülési adatokat rögzítő fekete dobozát, amelytől újabb részleteket remélnek a katasztrófa lezajlásáról. Az első, a pilótafülkében zajló beszélgetéseket rögzítő fekete dobozt már megtalálták. A rajta talált adatok arra engednek következtetni, hogy a német utasszállító 28 éves másodpilótája szándékosan pusztította el a repülőgépet.

A helikopterek derült időben tudtak elindulni pénteken a Tete de l, Estrop hegycsúcs felé, amely mögött a német légitársaság repülőgépének roncsai találhatók a sziklás terepen szétszóródva.

Az 1500 méteres tengerszint feletti magasságban elterülő szakadékos, meredek hegyvidék csak helikopterrel közelíthető meg. Több száz csendőr, rendőr és mentő vesz részt a kutatásban.

A Germanwings légitársaság Barcelona-Düsseldorf útvonalon közlekedő Airbus A320-as gépének fedélzetén 150 ember - 144 utas és a hattagú személyzet - tartózkodott. A szerencsétlenségnek minden jel szerint nincs túlélője.