rss      tw      fb
Keres

Barátságos mérkőzések - Podolski mentette meg a németeket


MTI 2015. március 26., csütörtök 9:28

Lukas Podolski a 81. percben mentette döntetlenre a világbajnok német labdarúgó-válogatottnak az Ausztrália elleni szerdai barátságos mérkőzését Kaiserslauternben.

Joachim Löw együttese ugyan már a 17. percben megszerezte a vezetést Marco Reus révén, ám a vendégek még a szünet előtt egyenlítettek, majd a második játékrész elején a vezetést is átvették. Podolski aztán nyolc perccel becserélését követően egyenlített.

A német együttes a tavaly júliusi világbajnoki sikere óta hét meccsen lépett pályára, s ezek közül mindössze hármat tudott megnyerni. Az év kezdete hagyományosan nem megy könnyen a Nationalelfnek, az elmúlt tíz évben mindössze négyszer győzött első találkozóján.

A magyarok Európa-bajnoki selejtező csoportjában második helyen álló Észak-Írország Skóciában lépett pályára, és 1-0-ra kikapott a vendéglátóktól.

Dánia az Egyesült Államokkal csapott össze szerdán, s az Aarhusban vívott találkozón öt gól és 3-2-es hazai siker született, úgy, hogy az amerikaiak egészen a 83. percig vezettek. A hazaiaknál Nicklas Bendtner szerezte mindhárom gólt.