rss      tw      fb
Keres

Rio 2016 - Manausban is lehetnek labdarúgó-mérkőzések


MTI 2015. március 16., hétfő 15:30

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) már nem ellenzi, hogy Manaus legyen a 2016-os olimpia futballtornájának hatodik helyszíne.

A FIFA egy hónapja jelezte: szeretné, ha Rio de Janeiróhoz közelebbi várost választanának a szervezők, és nem az onnan 3000 kilométerre lévő trópusi Manaust.

A házigazdák előzőleg bejelentették, hogy Rio de Janeiro mellett Sao Paulóban, Belo Horizontéban, Salvadorban, Brazíliavárosban és Manausban terveznek labdarúgó-mérkőzéseket rendezni, de egyúttal emlékeztettek rá, hogy a döntés joga a FIFA-é. Mind a hat megnevezett város szerepet kapott a tavalyi világbajnokságon.

A nemzetközi szövetség a Manausra vonatkozó álláspontja februári ismertetése mellett utalt rá, hogy részletesebben márciusban foglalkozik a helyszínekkel, amikor a saját olimpiai szervezőbizottsága ülésezik majd Zürichben. Ez a testület aztán Manaust is elfogadta rendező városnak.

A jövő évi nyári játékokon csak a labdarúgást rendezik majd Rión kívül is. Összesen 58 mérkőzésre kerül sor, a férfiaknál 16, a nőknél pedig 12 válogatott szerepel az olimpiai tornán.