rss      tw      fb
Keres

Ausztrál Nagydíj - Nemzetközi sajtóvisszhang


MTI 2015. március 16., hétfő 14:12

A nemzetközi sajtó főként a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton és a Mercedes folytatódó egyeduralmáról írt a vasárnapi Forma-1-es idénynyitó Ausztrál Nagydíj másnapján.

Németország:

------------

Bild:

"A Nico Rosberget faképnél hagyó Hamilton mellett még a Terminátor is kicsinek tűnt. A szabadulóművész Sebastian Vettel harmadik helye felér egy győzelemmel. Csak a csapatfőnök bosszankodott."

Stuttgarter Zeitung:

"Hamilton ismét világbajnok teljesítményt nyújtott."

Die Welt:

"Vettel újra mosolyog. Hamilton és Rosberg elérhetetlen volt Melbourne-ben az új Ferrari-sztár számára, de a nyitány ígéretesebb volt, mint Michael Schumacheré 1996-ban."

Olaszország:

------------

La Gazzetta dello Sport:

"A Ferrari mérsékelten elégedett lehet, Vettel dobogós helye bizakodásra adhat okot - de többre nem. Vajon tényleg visszatért a Ferrari? A válasz: nem. Annyit állapíthatunk csak meg, hogy a Ferrarinál megtörtént az irányváltás, és megpróbált főszereplőként versenyezni."

Corriere dello Sport:

"A Ferrari és Vettel a Mercedes ellenfele. A maranellóiak fejjel a hűtőszekrényben és lábbal a sütőben jönnek vissza Melbourne-ből, ahol arról próbáltak meggyőződni, hogy megfelelő hőfokon vannak-e. Nem nagy okosság kijelenteni, hogy hosszú út áll még előttük - ahogy az istálló képviselői egész télen hangoztatták."

Franciaország:

--------------

Le Parisien:

"Hamilton ott folytatta 2015-ben, ahol 2014-ben abbahagyta: magasba emelt karokkal a dobogó tetején."

Le Figaro:

"A várt erődemonstráció: a Mercedes uralta a szezon előtti teszteket, remekelt az időmérőn és simán nyerte az idénynyitó futamot. Úgy tűnik, ez a szezon is Hamilton és Rosberg párbajára korlátozódik."

Anglia:

------

Guardian:

"Hamilton megmutatta Rosbergnek, hogy ki a főnök. Az Albert Parkban bemutatott sétagaloppal szertefoszlatta német csapattársának reményeit."

Telegraph:

"Hamilton, az F1 vitathatatlan főnöke gépies precizitással kapcsolta ki ellenfeleit: pole pozíció, leggyorsabb kör, kockás zászló, feladat teljesítve."

Sun:

"Ugyanott folytatja! Hamilton sikere és Rosberg második helye volt egyedül biztos Ausztráliában. Hamilton 34. futamgyőzelme volt egyben talán a legkönnyebb is."

Ausztrália:

----------

Herald Sun:

"Mercules. Az F1 erős embere távol tartotta Rosberget, mögöttük összeroppant a mezőny."

The Age:

"Ha a melbourne-i szezonrajt bokszmérkőzés lett volna, a bíró már az első menetben véget vetett volna neki, olyan fölényben volt Hamilton és Rosberg. Ha pedig junior futballmeccs lett volna, akkor a sokkal gyengébb csapat érzelmeire való tekintettel fújták volna le."

India:

------

Hindustan Times:

"Új szezon, régi történet."

Times of India:

"Lewis villámrajtja."