rss      tw      fb
Keres

Rövidpályás gyorskorcsolya-vb - Liu Shaolin történelmi ezüstérme 500 méteren


MTI 2015. március 14., szombat 17:03

Liu Shaolin Sándor ezüstérmet nyert 500 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók Moszkvában zajló világbajnokságának szombati napján. A 19 éves versenyző ezzel sporttörténelmet írt, magyar rövidpályás gyorskorcsolyázónak ugyanis még soha nem sikerült érmet nyernie felnőtt vb-n.

Liu Shaolin a nemzetközi szövetség (ISU) honlapja szerint a döntőben a kínai Vu Ta-csing mögött, s a szintén kínai Han Tian-jut, valamint a holland Sjinkie Knegtet megelőzve ért célba másodikként.

A Sportország SC korcsolyázója 1500-on hetedik lett, így a két távon összesen 23 pontot gyűjtött, s az egyéni összetett pontversenyben a negyedik helyen áll a vasárnapi 1000 méteres versenyek előtt.

A férfiak mezőnyének másik magyar tagja, Knoch Viktor 1500 méteren 13., 500-on pedig nyolcadik lett, utóbbiért egy pontot kapott, így az összetettben tizenegyedik.

A vasárnapi 3000 méteres szuperdöntőben - amely az egyéni összetett vb-címről dönt majd - a pontverseny első nyolc helyezettje léphet jégre.

Szombaton rendezték meg a váltók elődöntőit is: a Heidum Bernadett, Lajtos Szandra, Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca összetételű magyar női staféta a futamában az olaszok mögött, a dél-koreaiakat és az oroszokat megelőzve bejutott a fináléba.

A nap zárószámában a Knoch, Liu Shaolin, Liu Shaoang és Burján Csaba alkotta férfi staféta a hollandokat, a briteket és az oroszokat legyőzve megnyerte elődöntős futamát, s vasárnap ugyancsak az érmekért csatázhat majd.

Eredmény:

férfi 500 m, döntő:

1. Vu Ta-csing (Kína) 41.032 mp

2. Liu Shaolin Sándor 41.133

3. Han Tian-ju (Kína) 41.202