rss      tw      fb
Keres

Djokovic nem stresszeli magát a Roland Garros miatt


MTI 2015. március 13., péntek 13:35

Új módszert alkalmaz céljai eléréséhez Novak Djokovic, a férfi teniszezők világranglistájának éllovasa, aki elárulta: ennek tükrében foglalkozik a francia nyílt bajnoksággal is, amelyet egyedüliként nem nyert meg a Grand Slam-tornák közül.

A szerb játékos eddig kétszer játszhatott döntőt Párizsban, de mindkétszer alulmaradt, s most úgy véli, akkor érhet véget „az átok", ha nem helyez magára nyomást.

„Mostanában már máshogy állok a céljaimhoz, mint néhány évvel ezelőtt. Nem stresszelem túl magam” - fogalmazott a klasszis játékos az Indian Wells-i viadalon, ahol negyedszer szeretne diadalmaskodni. „Nem szeretnék túl sok energiát veszíteni azzal, hogy folyton azon rágom magam, vajon sikerül-e. A Roland Garros az egyetlen GS-torna, amelyet még nem nyertem meg, de többször is nagyon jól játszottam ott."

Hozzátette: a döntőbeli vereségeket arra használja, hogy mentálisan, fizikailag és érzelmileg megerősödjön, jobb teniszező legyen és megértse, mit kell másképpen csinálnia a következő évben.

Djokovic, aki februárban ötödször nyerte meg az Australian Opent, s ezzel már nyolc GS-trófeánál jár, úgy gondolja, Párizsban szabadabban játszhat, ebből pedig csak előnye származhat.

„Ezzel a felfogással jól érezhetem magam ott, ahelyett, hogy folyton a végső győzelmen járna az eszem” - mondta a 27 éves játékos.

Djokovic a címvédő és az első kiemelt Indian Wellsben, ahol szombaton, a 2. fordulóban kezdi meg szereplését.