rss      tw      fb
Keres

MLSZ - Pénzbüntetés és más szankciók az Újpestnek


MTI 2015. március 10., kedd 19:08

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága 150 ezer forint megfizetésére, valamint a következő három hazai bajnoki mérkőzésre a rendezői létszám növelésére és szövetségi ellenőr fogadására kötelezte az Újpest FC-t.

Az mlsz.hu-n olvasható közlemény szerint a testület a keddi ülésén úgy határozott, hogy az Újpest-Pécs találkozón történtek miatt a hazai egyesületet mint visszaesőt szurkolóinak lelátói rendzavarása és tárgyak játéktérre dobálása miatt 100 ezer forintra bünteti. A lila-fehér klubnak ezen felül a kötelezően előírt rendezői létszámot húsz-hússzal meg kell emelnie a következő három hazai meccsén, amelyeken egy-egy szövetségi ellenőrt is fogadnia kell, valamint viselnie kell az eljárási költséget is.

A múlt vasárnapi Debrecen-Újpest mérkőzés miatt a fegyelmi bizottság a hajdúsági egyesületet mint visszaesőt a szurkolói által bekiabált megbotránkoztató rigmusok miatt 100 ezer forint megfizetésére kötelezte, a fővárosi klubnak pedig 50 ezer forintot kell fizetnie, mert drukkerei többször is megbotránkoztató rigmusokat skandáltak.

Korábban az újpesti klub újabb pénzbírság kiszabása esetére stadionbezárást helyezett kilátásba, de az MLSZ jelezte, hogy a versenyszabályzat alapján az egyesület nem korlátozhatja a szurkolókat a belépésben.

A Ferencváros a Győr ellen múlt szombaton játszott összecsapáson a szurkolói által bekiabált megbotránkoztató rigmusok miatt 100 ezer forintot fizet.

A legutóbbi fordulóban kiállított játékosok közül Rocha Alves Williams (Diósgyőr) mint visszaeső kettő, Thiam Khaly Iyane (MTK), Gévay Zsolt (Paks), David Mateos Ramajo (FTC), Németh Márió (Haladás) és Arziani Zurabi (Nyíregyháza) egy-egy bajnoki meccsre szóló eltiltást kapott.