rss      tw      fb
Keres

Davis Kupa - Szűcs Lajos: bíztató jeleket láttunk


MTI 2015. március 8., vasárnap 14:43

Szűcs Lajos, a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) elnöke szerint minden dicséretet megérdemel a magyar válogatott, amely 4-1-re nyert Moldova ellen a tenisz Davis Kupa euro-afrikai zóna II-es csoportjának győri párharcában.

„Több nézőre számítottunk, de aki eljött ide a csarnokba, az felemelő és nagy sportértékű mérkőzéseket láthatott. Az újonc Borsos megállta a helyét a moldovaiak első számú játékosa ellen is, aki pedig látta a tegnapi páros több mint öt óráját, az tapasztalhatta, hogy milyen összetartó erő van a csapatban, és milyen mélységekből lehet visszajönni” - nyilatkozta az MTI-nek az Egyetemi Csarnokban, hozzátéve: a nem élvonalbeli játékosok profi karrierjük alatt ritkán versenyeznek ilyen körülmények között.

Az MTSZ vezetője kifejtette: nagyon fiatal csapat indult el az úton Kuhárszky Zoltány kapitány irányítása alatt, aki elárulta, hogy a fiúk egész héten összetartóan viselkedtek, elfogadva a szakvezető döntéseit.

„Ez mindenképp jó előjel a jövőre nézve” - mondta Szűcs Lajos, aki kitért a következő DK-fordulóra is, amely júliusban esedékes a bosnyákok ellen: „Hamarosan meghirdetjük a jelentkezési lehetőséget annak a szabadtéri párharcnak a lebonyolítására. Szeretnénk akkor is közönségcsalogató meccseket játszani” - tette hozzá.