rss      tw      fb
Keres

Magyar győzelem a férfi tornászok linzi csapatversenyén


MTI 2015. március 2., hétfő 13:27

A magyar férfi tornászválogatott nyerte a Linzben rendezett nemzetközi csapatversenyt, amelyen Tálas Bence egyéni összetettben is győzött.

A hazai szövetség (MATSZ) hétfői tájékoztatása szerint a Tálas, Vecsernyés Dávid, Vadászfi Ákos, Babos Ádám, Vágner Levente, Kállai Zoltán és Schweigert Dávid alkotta csapat Svájc és Ausztria együttesét megelőzve diadalmaskodott. Kelemen Zoltán szövetségi edző kiváló eredménynek nevezte a sikert, mivel Svájcot több mint 10 éve nem tudták legyőzni a magyar férfiak.

Egyéni összetettben 69 fős volt a mezőny, Tálas nyert, Vecsernyés ezüstérmet szerzett, s a magyarok közül mindenki a legjobb 14-ben végzett. A versenyen szerenként nem hirdettek eredményt, de Kállai a 6.9 kiinduló pontszámú lólengés-gyakorlatára 15.950 pontot kapott, így a viadal legértékesebb produkciója volt az övé.

„Elégedett vagyok a csapattal, az év első megméretésén nagyon jól, harcosan versenyeztek, és a csapatszellem is kiváló volt. A felkészülési időszakhoz képest is remek ez az eredmény, ez hosszú távon is motivációt adhat, s mindenképpen önbizalom növelő” - idézte a MATSZ közleménye Kelemen Zoltánt.