rss      tw      fb
Keres

Fazekas Csaba: aki eddig dolgozott, továbbra is dolgozni fog a közmédiában

MTI 2010. december 23., csütörtök 14:31

A január 1-jével átalakuló új közmédiarendszerben mindenkit tovább foglalkoztatunk, akinek eddig is volt feladata - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Fazekas Csaba azt hangoztatta: "aki dolgozott, az továbbra is dolgozni fog".

A vezérigazgató a munkavállalók továbbfoglalkoztatására vonatkozó újságírói kérdésekre azt mondta: az átalakítás márciusig tartó első szakaszában átveszik a "komplett kollégaállományt". Mint fogalmazott, ez azt jelenti, hogy a "fizetési szalag aláírója", az átutaló személye változik csak meg, a főnöke, a munkavégzés helye, a munkavégzés eszköze nem.

Fazekas Csaba szerint a közmédia munkavállalói a háttérben zajló "közgazdasági és jogi procedúrát" nem is fogják észrevenni.

Az átalakulás első szakaszára vonatkozóan nem merült fel olyan kérdés, hogy a munkavállalók száma csökkenjen - jelentette ki. Arra a felvetésre, hogy az ezt követő későbbi szakaszokban kell-e elbocsátásokra számítani, a vezérigazgató helyettese, Závodszky Zoltán azt mondta, létszámleépítésről nem folytattak megbeszélést.

Ugyanakkor arról beszélt, hogy racionalizálási folyamat indul el, és ebbe beletartozik, hogy biztosan lesz olyan terület, ahová embereket kell felvenni. Jelezte azt is: biztosan lesz olyan terület is, amelyről az átalakítás folyamán kiderül, hogy ott "duplán, vagy triplán vannak emberek". Mint mondta, el kell majd azon gondolkodni, hogyan lehet racionalizálni.