rss      tw      fb
Keres

Vb-2022 - Nyáron rendezik a 2023-as Afrika Kupát


MTI 2015. február 25., szerda 13:49

A 2023-as Afrika Kupát január helyett júniusban rendezik meg, mivel a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) munkacsoportja azt javasolta, hogy november-decemberi időpontban legyen a 2022-es katari világbajnokság.

Jerome Valcke FIFA-főtitkár szerint a változtatásra azért volt szükség, mert a klubok nem szerették volna két egymást követő tornára elengedni az afrikai játékosokat, ugyanis a vb tervezett vége után alig pár héttel kezdődött volna Guineában Afrika kontinenstornája.

A munkacsoport dohai ülését követően kedden ismertette, hogy novemberben és decemberben javasolja megrendezni a 2022-es vb-t, egyúttal állást foglalt amellett, hogy a szokásosnál rövidebb, négyhetes tornára kerüljön sor.

Az eredeti, június-júliusi időpontot már a helyszínkiválasztás után sokan támadták a várható nagy melegre hivatkozva. A munkacsoport kedden elvetette a nyári rendezést, akárcsak az európai klubok (ECA) és az európai profi ligák (EPFL) által javasolt május környéki időpontot, továbbá a februárit is, mivel az ütközne az az évi téli olimpiával.

A végső döntést a FIFA végrehajtó bizottsága hozza meg március 20-án, a zürichi ülésén.