rss      tw      fb
Keres

Vb-2022 - Négyhetes tornát javasol a munkabizottság


MTI 2015. február 25., szerda 10:34

Mindössze egy héttel a rajt előtt kellene a kluboknak elengedniük a játékosokat a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokságra.

A francia hírügynökség értesülése szerint a nemzetközi szövetség (FIFA) munkacsoportja azt a javaslatot fogalmazta meg, hogy november 26-án kezdődjön és december 23-án érjen véget a torna, a válogatott játékosok pedig november 19-től álljanak a nemzeti csapatok rendelkezésre.

Amennyiben a FIFA végrehajtó bizottsága március 19-20-i tanácskozásán elfogadja ezt a menetrendet, a katari világbajnokság négyhetes lesz. Összehasonlításképpen: a tavalyi, brazíliai vb június 12-től július 13-ig, azaz négy nappal tovább tartott.

A munkacsoport kedden, a dohai ülését követően ismertette, hogy novemberben és decemberben javasolja megrendezni a 2022-es vb-t, egyúttal állást foglalt amellett, hogy a szokásosnál rövidebb tornára kerüljön sor.

Az eredeti, június-júliusi időpontot már a helyszínkiválasztás után sokan támadták a várható nagy melegre hivatkozva. A munkacsoport kedden elvetette a nyári rendezést, akárcsak az európai klubok (ECA) és az európai profi ligák (EPFL) által javasolt május környéki időpontot, továbbá a februárit is, mivel az ütközne az az évi téli olimpiával.