rss      tw      fb
Keres

Serie A - A Parma játékosai kifizetik útiköltségüket Genovába


MTI 2015. február 23., hétfő 14:14

A csődközeli helyzetben lévő Parma labdarúgócsapatának játékosai fizetnének is azért, hogy eljussanak vasárnap Genovába, s így játszani tudjanak a Genoa otthonában.

A pármai együttes hosszú ideje súlyos anyagi gondokkal küzd, négy elnöke volt már a szezonban, s a legutóbbi hétvégén el kellett halasztani az Udinese elleni hazai bajnokiját, mert nem tudott fizetni a biztonsági szolgálat munkájáért és az áramellátásért.

„Szomorú volt a vasárnap, keserűséget éreztem, amiért nem játszhattunk” - nyilatkozta hétfőn Alessandro Lucarelli csapatkapitány. - „Ma mindenesetre megkezdjük a felkészülést a következő, Genoa elleni bajnoki találkozóra, és ha a klub nem tud buszt biztosítani a számunkra, szerzünk négy-öt autót és elmegyünk azokkal. Készen állunk rá, hogy kifizessük a költségeket."

Lucarelli arról is beszélt, hogy személy szerint ő akár a negyedosztályban is pályára lépne a csapattal.

„Hét itt töltött év után úgy érzem, ez a mez az enyém, s bármely osztályban hajlandó vagyok játszani a színeiben” - nyilatkozta a 37 éves futballista, aki több mint 200 mérkőzésen játszott a Parmában.

A sereghajtó Parma a jelenlegi szezonban már kétszer is átesett tulajdonosváltáson. Múlt kedden az ügyészség csődeljárás megindítását kezdeményezte a klubbal szemben, miután az új elnök, Giampietro Manenti a hétfői határidőig nem teljesítette milliós nagyságrendű kötelezettségét, nem utalta a játékosok bérét, illetve nem fizette be az adókat.

A nagy hagyományokkal rendelkező klub sorsáról a március 19-én esedékes meghallgatás után születhet döntés. Ha az egyesület csődöt jelent, az olasz amatőrbajnokságban kell újrakezdenie szereplését.

A Sampdoria elnöke hétfőn azt a javaslatot tette, hogy az olasz élvonal többi klubja fogjon össze és segítsen abban, hogy a Parma a mostani szezon végéig folytatni tudja szereplését.