rss      tw      fb
Keres

Bajnokok Ligája - Újabb két drukkert tiltott ki stadionjából a Chelsea


MTI 2015. február 20., péntek 20:38

A csütörtöki három után újabb két szurkolóját tiltotta ki a Chelsea a Stamford Bridge-ről a párizsi metróban történt rasszista incidens miatt, amely a Paris Saint-Germain ellen kedden játszott Bajnokok Ligája labdarúgó-mérkőzés előtt zajlott le.

A Guardian című brit napilap által nyilvánosságra hozott amatőr videofelvétel tanúsága szerint a londoni klub néhány szimpatizánsa nem engedett beszállni az egyik metrókocsiba egy színes bőrű férfit. Az utas többször is megpróbált „beférkőzni” közéjük, de az angol szurkolók mindannyiszor visszalökték őt a peronra, majd rasszista rigmust skandáltak.

A klub a csütörtökön közölteket megismételve jelezte, ha minden kétséget kizáróan bebizonyosodik, hogy a most kitiltott két szurkoló is felelős az incidensért, akkor a büntetés örökre szól.

„Az ügy kivizsgálása továbbra is folyamatban van, teljes mértékben együttműködünk a párizsi rendőrséggel, amely a nyomozást folytatja” - írta a londoni egyesület, egyúttal megköszönte a segítséget azoknak a drukkereknek, akik már eddig is információkkal szolgáltak az esettel kapcsolatban.