rss      tw      fb
Keres

Negyedik a Nagyerdei Stadion a világ tavaly átadott arénái között


MTI 2015. február 20., péntek 9:50

A szakmai zsűri szavazásán a debreceni Nagyerdei Stadion a negyedik helyen végzett a 2014-ben átadott futballarénák különversenyében.

A voksolást szervező honlap (www.stadiumdb.com) beszámolója alapján a zsűriben olyan nemzetközileg elismert és tapasztalt építészek ültek, akik nem vettek részt egyik pályázó munkálataiban sem. A pontozásnál négy kategóriát, a vizuális hatást, a környezetet, valamint az innovációt és az ár-érték arányt vették figyelembe. Mindezek alapján az Egyesült Arab Emírségekben található Hazza Bin Zayed Stadion végzett az első helyen, a második a brazíliai világbajnokságra épült manausi stadion lett, a harmadik pedig a Szingapúri Nemzeti Stadion, megelőzve a Nagyerdei Stadiont.

A versenyben 32 tavaly átadott létesítmény, köztük a Ferencváros otthonául szolgáló Groupama Aréna is szerepelt, a budapesti létesítmény a zsűri szavazásán nem került be a legjobb tíz közé.

A szakmai voksolás mellett a szurkolók is véleményt formálhattak, 96 772 drukker adta le szavazatát, náluk a brazil Allianz Parque lett az első a bilbaói San Mamés Barria és a moszkvai Otkrityije Arena előtt.

A szurkolók szavazásán a Groupama Aréna a 14., a Nagyerdei Stadion pedig a 17. lett.