rss      tw      fb
Keres

Bajnokok Ligája - Kitiltottak három Chelsea-drukkert a Stamford Bridge-ről


MTI 2015. február 19., csütörtök 20:49

Három szurkolóját kitiltotta a Chelsea a Stamford Bridge-ről a Paris Saint-Germain elleni, keddi Bajnokok Ligája labdarúgó-mérkőzés előtt a párizsi metróban történt rasszista incidens miatt.

A Guardian című brit napilap által nyilvánosságra hozott amatőr videofelvétel tanúsága szerint a londoni klub néhány szimpatizánsa nem engedett beszállni az egyik metrókocsiba egy színes bőrű férfit. Az utas többször is megpróbált „beférkőzni” közéjük, de az angol szurkolók mindannyiszor visszalökték őt a peronra, majd rasszista rigmust skandáltak.

A klub csütörtöki bejelentése szerint, ha minden kétséget kizáróan bebizonyosodik, hogy a most kitiltott szurkolók felelősek az incidensért, akkor a büntetésük örökre szól.

„Az ügy kivizsgálása továbbra is folyamatban van, teljes mértékben együttműködünk a párizsi rendőrséggel, amely a nyomozást folytatja” - írta a londoni egyesület, egyúttal megköszönte a segítséget azoknak a drukkereknek, akik már eddig is információkkal szolgáltak az esettel kapcsolatban.