rss      tw      fb
Keres

A Chelsea elítélte a párizsi metrón történt rasszista incidenst


MTI 2015. február 18., szerda 10:42

A Chelsea angol labdarúgó klub szerdán elítélte a párizsi metrón történt rasszista incidenst. Kedd este, a Paris St. Germain és a Chelsea mérkőzése előtt a Richelieu-Drouot állomáson feltételezhetően az angol klub rajongói az egyik szerelvényből visszalökdöstek egy felszállni próbáló fekete bőrű férfit, miközben énekelve rasszistáknak vallották magukat.

A történteket videóra vette egy Párizsban élő brit férfi. Elmondása szerint nagyon erőszakosnak tűntek a bántalmazók, akiket ő egyértelműen a Chelsea közönségébe tartozóknak vél. A felvételen a férfiak jól hallhatóan éneklik: „rasszisták vagyunk, rasszisták vagyunk, mi így érezzük, így érezzük nagyon jól magunk!”

A francia rendőrség nyomozásba kezdett.

A Chelsea szerdai közleménye így fogalmaz: „Ilyen visszataszító magatartásnak nincs helye a labdarúgásban, sem a társadalomban. Támogatni fogunk az elkövetők ellen induló minden bűnvádi eljárást, és ha bebizonyosodik, hogy bérlettulajdonos Chelsea drukkerek is benne voltak a támadásban, a klub a lehető legszigorúbban lép fel ellenük, beleértve a kitiltást is."