rss      tw      fb
Keres

Volvo Kupa - Százszázalékos mérleggel tornagyőztes a magyar csapat


MTI 2015. február 15., vasárnap 14:02

A világbajnok magyar férfi vízilabda-válogatott százszázalékos mérleggel hódította el a Volvo Kupát, s lett tornagyőztes, miután a vasárnapi zárómeccsén, ha nehezen is, de nyert Kanada legjobbjai ellen.

Eredmény, 9. Volvo Kupa, 3. nap:

Magyarország-Kanada 9-7 (2-1, 2-1, 0-3, 5-2)

--------------------------------------------------

a góldobók: Erdélyi 4, Vámos 3, Manhercz, Német 1-1, illetve Constantin-Bicari 4, Graham, Taschereau, Conway 1-1

A Szőnyi úti uszodában rendezett négycsapatos tornán Benedek Tibor szövetségi kapitány legénysége - az Egyesült Államok 21-11-es, majd az olimpiai bajnoki címvédő Horvátország 9-6-os legyőzése után - már úgy szállhatott vízbe, hogy első helyét nem veszélyezteti semmi. Talán ezért is kissé álmosan kezdett, s bár Erdélyi Balázs hamar betalált, utána percekig eredménytelenül játszott a társaság. Végül kevéssel az első szünet előtt az ifjú Manhercz Krisztián vette be az észak-amerikaiak kapuját (2-1).

A folytatásban Német Toni centerezett remekül (3-1), majd - válaszul a második kanadai gólra - Vámos Márton bombázta a hálóba ötméteresből a labdát (4-2).

A harmadik negyedben a magyar csapat érzékelhetően tompábban, fásultabban játszott, a kellő összpontosítás hiánya rontásokhoz vezetett, s miután már a második büntetőt hibázta el, a harcos kanadaiak kiegyenlítettek, sőt meglepetésre a vezetést is átvették (4-5).

A befejező nyolc percre összeszedte magát az amúgy a meccsen több alapemberét is nélkülöző magyar válogatott. Rögtön az elején a korábbinál jóval nagyobb vehemenciával vágott neki a csatának, és Vámos büntetőből egyenlített (5-5). A hatodik kanadai gólra Erdélyi felelt, s ugyanő bombázta be az ismét hazai vezetést jelentő találatot is (7-6). Csakhogy kimaradt egy újabb magyar büntető, s - amikor már csak három perc volt hátra az összecsapásból - megint egyenlített az ellenfél (7-7). A hajrát azonban a Benedek-csapat bírta jobban: előbb Vámos feledtette elhibázott ötméteresét hatalmas távoli lökettel, majd a negyedszer is eredményes Erdélyi szerzett szemfüles gólt, beállítva a 9-7-es végeredményt.

A vasárnapi másik mérkőzésen Horvátország csapata hét góllal verte az Egyesült Államok gárdáját:

Horvátország-Egyesült Államok 15-8 (5-1, 3-3, 4-2, 3-2)

A pénteki eredmények:

Horvátország-Kanada 11-5

Magyarország-Egyesült Államok 21-11

A szombati eredmények:

Egyesült Államok-Kanada 11-11

Magyarország-Horvátország 9-6

A 9. Volvo Kupa végeredménye: 1. Magyarország 9 pont, 2. Horvátország 6, 3. Kanada 1 (23-31), 4. Egyesült Államok 1 (30-47)