rss      tw      fb
Keres

Usain Bolt újra a legjobb akar lenni, majd 2017-ben visszavonul


MTI 2015. február 11., szerda 9:57

A hosszú kihagyás után visszatérő Usain Bolt idén ismét a világ legjobb sprintere szeretne lenni, s az idei világbajnokságon és a jövő évi olimpián is a célja az újabb triplázás.

A hatszoros olimpiai bajnok jamaicai vágtázó egy New York-i médiaeseményen többek között arról beszélt, hogy furcsa volt számára a tavalyi év - amikor sérülések miatt alig versenyezhetett -, mert a 100 métert uraló amerikai Justin Gatlin került a középpontba.

„Ahogy Gatlinről beszéltek, úgy éreztem, mintha visszavonultam volna” - mondta nevetve Bolt, hozzátéve, hogy riválisa nagyszerűen teljesített az előző esztendőben, s most mindenki azt szeretné, ha egymás ellen versenyeznének. - „Számomra ez rendben van, mindig is álltam a kihívások elé."

A 28 éves atléta először hazájában áll rajthoz idén, méghozzá 400 méteren, ám mint mondta a későbbiekben természetesen a 100 és 200 méterre koncentrál majd. A legfontosabb a számára pedig az, hogy még 2017-es visszavonulása előtt 19 másodperc alá vigye a 200 világrekordját.

A riói olimpián egyértelműen az a célja, hogy a 2008-as pekingi és a 2012-es londoni játékokhoz hasonlóan 100-on és 200-on, illetve a jamaicai 4x100 méteres váltóval is aranyérmes legyen.

Boltnak világos tervei vannak a pályafutásával kapcsolatban. Mint mondta, erős a nyomás rajta, hogy a riói játékok után még egy évet fusson, így a 2017-es vb-n vélhetőleg ott lesz, ám azt követően már senki sem tudja majd rábeszélni a folytatásra.

A jelenleg a világ egyik legismertebb sportolója idei versenyeiről nem sokat árult el, ám a párizsi Gyémánt Liga-szervezői szerdán bejelentették, hogy náluk július 4-én biztosan indul majd Bolt, méghozzá 100 méteren.