rss      tw      fb
Keres

Afrika Kupa - Ghána ötödször vagy Elefántcsontpart másodszor


MTI 2015. február 6., péntek 12:22

A vasárnapi döntőben érdekelt csapatok közül Ghána ötödször, Elefántcsontpart pedig másodszor diadalmaskodhat a labdarúgó Afrika Kupán.

Az elmúlt évtizedben a kontinens két legjobb csapatának tartották ezt a két válogatottat, ennek ellenére az utóbbi időben egyiknek sem sikerült megnyernie a tornát. Ghána sorozatban ötödször jutott a legjobb négy közé, azonban eddig a végjátékban rendre alulmaradt, így ebben az időszakban egy-egy ezüst- és bronzéremmel kellett beérnie. Mostani riválisa az elmúlt tíz évet tekintve harmadszor került a fináléba, az előző két alkalommal gól nélküli döntetlent követően 11-esekkel maradt alul.

Az „Elefántok” veretlenül meneteltek a Egyenlítői-Guineában zajló torna döntőjéig, de a csoportkörben döntetlent játszottak Guineával és Malival, míg Ghána ugyan első találkozóján kikapott Szenegáltól, onnantól viszont minden meccsét megnyerte.

Ghána 1963, 1965, 1978 és 1982, Elefántcsontpart pedig 1992 után győzhet ismét az Afrika Kupán. A vasárnapi, batai finálé 20 órakor kezdődik.