rss      tw      fb
Keres

A DK politikusai nem vesznek részt a bevándorlásról szóló parlamenti vitanapon


MTI 2015. február 4., szerda 19:35

A Demokratikus Koalíció politikusai nem vesznek részt a Fidesz által a bevándorlásról kezdeményezett parlamenti vitanapon, mert az ellenzéki párt álláspontja szerint a nagyobbik kormánypárt újra ellenségeket keres.

Vadai Ágnes független országgyűlési képviselő az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta, hogy a Fidesz az általa okozott problémákat és azok megvitatását kívánja elfedni az úgynevezett gazdasági menekültek új közellenségként kikiáltásával. Szerinte a Magyarországra érkező menekültek nem Magyarországot tekintik célpontjuknak. Ez nem csoda, hiszen sem valóságos, megbecsült munkahely, sem biztonságot nyújtó szociális ellátás nincs, még a magyar állampolgároknak sem - jelentette ki.

A DK-s politikus szerint a kormány feladata az lenne, hogy valóságos munkahelyeket teremtsen, erősítse a szociális biztonságot, „visszavezesse Magyarországot az európai demokráciák közé”. Mivel erről nem tárgyal a Fidesz-frakció, kár is tanácskozni - tette hozzá.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője kedden jelentette be, hogy a párt benyújtotta a parlamentnek a bevándorlásról szóló politikai vitanapra vonatkozó kezdeményezését. A „Magyarországnak nincs szüksége megélhetési bevándorlókra” című vitanap-kezdeményezésüket indokolva közölte: két év alatt hússzorosára nőtt Magyarországon a politikai menedékjogot kérők száma, ám nagy részük „nyilvánvalóan nem politikai üldözött", hanem megélhetési céllal érkező bevándorló.