rss      tw      fb
Keres

FIFA - Champagne-nak sincs meg a szükséges támogatottsága az elnökjelöltséghez


MTI 2015. február 2., hétfő 9:27

David Ginola után Jérome Champagne is kénytelen volt kiszállni a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöki posztjáért zajló versengésből, mivel nem szerezte meg a jelöltséghez előírt kellő számú támogató levelet.

A szervezet korábbi francia főtitkár-helyettese és nemzetközi igazgatója január 19-én hírlevélben tájékoztatta a nemzetközi sajtót, hogy még nincs meg az öt ajánlólevele, egyúttal arra buzdította a szövetségeket, hogy támogassák őt. Hétfőn viszont kénytelen volt bejelenteni, hogy csak három ajánlást kapott, így nem tekinthető jelöltnek.

A volt francia válogatott Ginola már pénteken, a határidő után egy nappal hasonló tartalmú állásfoglalást tett közzé.

A posztért így a FIFA-t 17 éve vezető, ötödik ciklusára készülő svájci Joseph Blatter, Ali bin al-Husszein jordán herceg, a FIFA alelnöke, a Jordán, illetve a Nyugat-Ázsiai Labdarúgó Szövetség elnöke, Luis Figo, a portugálok korábbi futballistája és Michael van Praag, a holland szövetség elnöke száll harcba.

Blatternek nem okozott gondot a támogató levelek begyűjtése, s Ali bin al-Husszein, Luis Figo és Michael van Praag is jelezte, hogy teljesítette ezt a feltételt.

A hivatalos jelöltek névsorát várhatóan a hétvégén hozza nyilvánosságra a FIFA, a választási bizottság elnöke, Domenico Scala ugyanis korábban közölte, a jelentkezési határidő után a testületnek „egy kis időre lesz szüksége” ahhoz, hogy véglegesítse a posztért indulók névsorát.

A nemzetközi szövetség május 29-én Zürichben tartja az elnökválasztást.