rss      tw      fb
Keres

Havazás nehezíti a közlekedést Somogyban


MTI 2015. február 1., vasárnap 20:40

Hóban elakadt, árokba borult és útra dőlt fának ütközött gépkocsik mentésén dolgoznak a Somogy megyei tűzoltók - tájékoztatta a katasztrófavédelem szóvivője vasárnap este az MTI-t.

Bázelné Mihályka Szabina közlése szerint Mikén, a Kossuth utcában árokba borult egy kocsi, Szenna és Patca között több jármű is elakadt a hóban, a Kutas és Szabás közötti úton egy kidőlt tölgyfába rohant bele egy gépkocsi.

Kaposfüred és Somogyaszaló között este elakadt egy menetrend szerint közlekedő autóbusz, valamint egy kamion és egy kisteherautó. A járműveket a kaposvári KÖTÉL egyesület drótkötéllel vontatta fel a dombon, hogy folytatni tudják útjukat.

Méhes Dóra, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, hogy a kora esti órákban a rendőrség rövid időre lezárta a jegesedés és a havazás miatt járhatatlanná vált 66141-es számú utat a Szenna-Patca-Szilvásszentmárton-Zselickisfalud szakaszon. Miután a Magyar Közút gépei megtisztították az utat, a forgalom ismét megindulhatott a településekre, amelyek kerülő úton semmilyen irányból nem voltak megközelíthetőek.