rss      tw      fb
Keres

Australian Open - Nadal: így nem lehet GS-negyeddöntőt nyerni


MTI 2015. január 27., kedd 11:10

Önkritikusan értékelte saját produkcióját a 2009-es bajnok és tavaly döntős Rafael Nadal, aki kedden 6:2, 6:0, 7:6-ra kikapott Tomas Berdychtől az ausztrál nyílt teniszbajnokság negyeddöntőjében.

„Nem nehezítettem meg a dolgát, ilyen teljesítménnyel nem lehet Grand Slam-negyeddöntőt nyerni” - közölte a spanyol sztár, akit az előző év második felében csuklósérülés és vakbélműtét hátráltatott, és kilencedik Roland Garros-diadala óta csupán 17 meccset játszott - ebből négyet Melbourne-ben.

„Hazudnék, ha azt mondanám, hogy győzhettem volna ma, Tomas jobb volt nálam, ilyen a sport” - vélekedett a mallorcai salakkirály, aki a 2006-ban elbukott wimbledoni finálé óta először vesztett szettet 6:0-ra.

Berdych sorozatban 17 vereség után tudott felülkerekedni Nadalon, amellyel beállította a leghosszabb vereségszéria rekordját egy adott ellenféllel szemben. Korábban Vitas Gerulaitis kapott ki egyhuzamban 17-szer a legendás Björn Borgtól, és hasonlóképpen járt Tim Mayotte és Jimmy Connors is Ivan Lendllel szemben.