rss      tw      fb
Keres

Olimpia 2024 - Új vezető a bostoni pályázati bizottság élén


MTI 2015. január 26., hétfő 11:00

A jövőben Richard Davey, Massachusetts állam tömegközlekedésért felelős korábbi vezetője irányítja majd ügyvezetőként Boston pályázati bizottságát a 2024-es nyári olimpiára.

Davey Dan O'Conell helyét veszi át, akinek vezetésével Boston kivívta a jogot az amerikai városok között, hogy a kilenc év múlva esedékes játékokra pályázhasson.

A Boston 2024 projekt elnöke, John Fish azzal indokolta Davey kinevezését, hogy komoly ismeretekkel rendelkezik az összetett tömegközlekedési rendszerekről és korábban bizonyította, hogy vezetőként okos és innovatív.

Az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága (USOC) január elején négy jelentkező város közül választotta ki Bostont a hivatalos kandidáló szerepére.

Az Atlanti-óceán partján fekvő város mellett korábban Róma és Párizs is jelezte, hogy versenybe száll, illetve Németország és a Dél-afrikai Köztársaság valamelyik nagyvárosa szintén beadja pályázatát a 2024-es olimpia rendezésére. A győztest 2017-ben jelöli majd ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság.

Magyarországon szintén komolyan felmerült a kandidálás lehetősége. A Magyar Olimpiai Bizottság jövő pénteki rendkívüli közgyűlésén dönt majd arról, hogy Budapest pályázzon-e a kilenc év múlva esedékes olimpiára.