rss      tw      fb
Keres

FIFA - Ibrahimovic menedzsere is indulni akar az elnökválasztáson


MTI 2015. január 23., péntek 11:54

Indulni akar a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) májusi elnökválasztásán Mino Raiola, aki többek között Zlatan Ibrahimovic és Mario Balotelli pályafutását menedzseli.

Ha beváltja ígéretét, a 47 éves holland üzletember a negyedik kihívója lehet az ötödik mandátumát töltő 78 éves svájci Joseph Blatternek. Tavaly októberben az 56 esztendős francia Jérome Champagne, a szervezet korábbi főtitkár-helyettese és nemzetközi igazgatója, decemberben a 39 éves Ali bin al-Husszein jordán herceg, januárban pedig a 48 éves korábbi francia válogatott futballista, David Ginola jelentette be, hogy indul az elnöki posztért.

„Ha arra gondolok, hogy Joseph Blattert újraválaszthatják, belebetegszem” - nyilatkozta Raiola a holland Volkskrant című napilapnak.

Az elnökjelöltség feltétele, hogy a pályázónak az elmúlt ötéves időszakban legalább két évet a nemzetközi labdarúgás irányításában kellett eltöltenie, illetve öt tagszervezet ajánlásával kell rendelkeznie január 29-ig, azaz jövő csütörtökig.

A FIFA-t és Blattert az utóbbi hónapokban rengeteg bírálat érte a 2018-as oroszországi, illetve a 2022-es katari világbajnokság helyszínkijelölésével kapcsolatban felmerült korrupciós vádak miatt.

A nemzetközi szövetség május 29-én Zürichben tartja az elnökválasztást.