rss      tw      fb
Keres

Hivatalosan is a Real Madridé a norvég tini


MTI 2015. január 22., csütörtök 8:53

A Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid csütörtökön bejelentette, hogy leigazolta az Európa egyik legígéretesebb futballtehetségének tartott Martin Ödegaardot.

A királyi gárda a hivatalos honlapján közölte, hogy a 16 éves norvég játékost kora délután, sajtótájékoztató keretében mutatja be Emilio Butragueno, a Real elnökségi tagja.

A madridi klub a közleményben megerősítette a norvég VG című újság keddi értesülését, amely szerint a spanyol egyesület megállapodott Ödegaard korábbi egyesületével, a Strömsgodsettel. A Real a további részletekről egyelőre nem számolt be, s jelezte, a sajtótájékoztató előtt a fiatal futballistának még részt kell vennie az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton.

Ödegaard tavaly sorra döntötte a rekordokat: áprilisban bemutatkozhatott a Strömsgodset felnőtt csapatában, ezzel a norvég élvonal történetének legfiatalabb labdarúgója lett, majd májusban gólszerzőként is csúcstartóvá lépett elő. Augusztusban - egy barátságos meccsen debütálva - a válogatottban ugyancsak történelmet írt, végül október 13-án, amikor 15 évesen és 300 naposan pályára lépett a bolgárok elleni mérkőzésen, az Európa-bajnoki selejtezők történetének legfiatalabb futballistája lett.