rss      tw      fb
Keres

Kassai Lajos tanítja lovas íjászatra Matt Damont


MTI 2015. január 20., kedd 17:57

Kassai Lajos íjkészítő, neves lovasíjász tanítja a szakma rejtelmeire a világhírű filmszínészt, Matt Damont, aki a The Great Wall című hollywoodi film forgatására készül.

A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett 54 éves Kassai Lajos Facebook oldalán ír arról: őt kérték fel arra, hogy a több száz millió dollárból forgatott The Great Wall című mozifilm főszereplőjét, Matt Damont segítse a lovasíjászat megtanulásában és az akciójelenetek kidolgozásában.

Kassai Lajos az MTI-nek kedden elmondta: Matt Damon, akinek a szerepre történő felkészülését egyébként kiváló kaszkadőrök segítik, rendkívül tehetséges a lovasíjászatban, egyetlen találkozó alatt is hatalmas fejlődést mutatott. A lovasíjász sportág hazai megteremtőjének tartott Kassai Lajos hozzátette azt is, hogy az Oscar-díjas színész rendkívül szerényen és közvetlenül viselkedett.

Az eddigi egyetlen edzésen Kassai Lajos elmondása szerint talajon kezdték a gyakorlást, azonban Matt Damon olyan gyorsan tanult, hogy hamarosan áttértek a lóról történő íjászatra. A 44 éves sztár, aki a kínai nagy fal építéséről szóló filmben is egy lovasíjászt fog alakítani, egy gyengébb, 30 fontos Kassai-íjon gyakorolt, amelynek a használata nem jelent súlyosabb megterhelést az ízületekre.

Ugyan az első edzés Budapesten zajlott, a jövőben Kassai Lajos és a sztár találkozóira külföldön fog sor kerülni. Az Egyesült Államokban várhatóan 2016 novemberében mozikba kerülő The Great Wall című filmet Kínában forgatják, a rendező Csang Jimou.