rss      tw      fb
Keres

Forma-1 - Öt verseny rajtjának időpontját korábbra hozták


MTI 2015. január 20., kedd 14:43

Biztonsági okokból öt verseny rajtjának időpontját egy órával korábbra hozták a Forma-1-es világbajnokság 2015-ös idényében.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) keddi bejelentése szerint a szezonnyitó ausztrál, majd a malajziai, a kínai, a japán és az orosz futam hatvan perccel korábban kezdődik az eddig tervezettnél. A malajziai verseny előrehozását Razlan Razali, a sepangi pálya vezetője már a múlt héten bejelentette.

A korábbi kezdés annak a vizsgálóbizottságnak az egyik javaslata volt, amelyik Jules Bianchi októberi, szuzukai balesetének körülményeit elemezte. A tavalyi Japán Nagydíjon - amely a heves esőzés miatt elhúzódott - az azóta megszűnt Marussia istálló francia pilótája a rossz látási viszonyok között egy másik autót mentő darunak ütközött, s súlyos fejsérüléseket szenvedett. Bár a kómából felébredt, azóta is eszméletlen és magatehetetlen.

A FIA döntése szerint a rajtnak legkésőbb négy órával a naplemente, illetve sötétedés előtt meg kell történnie. Ez alól kivételt csak az esti versenyek - a bahreini, a szingapúri és az abu-dzabi - képeznek.