rss      tw      fb
Keres

A Real Madridhoz igazolhat a norvég tinédzser


MTI 2015. január 19., hétfő 19:52

Az Európa legígéretesebb futballtehetségének tartott Martin Ödegaard a Real Madridhoz szerződhet a dán Drammens Tidende című lap értesülése szerint.

Az újság internetes oldalán azt írta hétfőn, hogy a 16 esztendős norvég játékos döntött, és a spanyol királyi gárdához szeretne igazolni, így már csak a vételáráról kell megállapodnia a két klubnak.

A lap tudni véli, hogy a középpályásért - aki iránt a Bayern München, az Arsenal és a Liverpool is érdeklődik - 2,3 és 3,4 millió euró (730 millió-1,1 milliárd forint) közötti összeget fizethet a Bajnokok Ligája-címvédő spanyol egyesület a Strömsgodsetnek.

Ödegaard tavaly sorra döntötte a rekordokat: áprilisban bemutatkozhatott a Strömsgodset felnőtt csapatában, ezzel a norvég élvonal történetének legfiatalabb labdarúgója lett, majd májusban gólszerzőként is csúcstartóvá lépett elő. Augusztusban - egy barátságos meccsen debütálva - a válogatottban ugyancsak történelmet írt október 13-án, amikor is 15 évesen és 300 naposan pályára lépett a bolgárok elleni mérkőzésen, ezzel az Európa-bajnoki selejtezők történetének legfiatalabb futballistája lett.