rss      tw      fb
Keres

Ronaldo Amerikában visszatérhet


MTI 2015. január 15., csütörtök 11:54

Minden idők egyik legkiválóbb brazil labdarúgója, Ronaldo 38 évesen azt tervezi, hogy újrakezdi futballpályafutását.

A Fenomén becenevű korábbi sztárcsatár visszatérésének ötletéről csütörtökön nyilatkozott, hozzátéve, hogy szándékai szerint az észak-amerikai labdarúgóligában (NASL) - vagyis az Egyesült Államok második vonalának tekinthető futballbajnokságban - érdekelt Fort Lauderdale Strikers játékosaként térne vissza. E klubnak nem mellesleg résztulajdonosa, a részvények tíz százaléka az övé.

Ronaldo a brazil válogatottal kétszer nyert világbajnokságot, Európában többek között a Real Madrid és az FC Barcelona, illetve az Internazionale és az AC Milan focistája is volt. Az Aranylabdát két ízben, a világ legjobb labdarúgója címet pedig három alkalommal is kiérdemelte, 2011-ben vonult vissza. Mostani, Fort Lauderdale-ben tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: folytatni akarja játékoskarrierjét.

„Ha a testem engedi, visszatérek, ez a célom, de tudom, nem lesz könnyű. Imádok futballozni, ez életem nagy szerelme” - fogalmazott. Hozzáfűzte, hogy néhány meccsre tervez, de előtte az idén még nagyon sokat akar edzeni, már csak azért is, mert az utóbbi három évben meglehetősen mozgásszegény életet élt.

„Nem értem rá erre más irányú elfoglaltságaim miatt” - jelentette ki Ronaldo, aki éppenséggel aktív játékoskorában is gyakorta küzdött súlyfelesleggel.

„Nem könnyű fitté válni, de megpróbálom” - mondta.