rss      tw      fb
Keres

Hírügynökségek Orbán bevándorlásellenes nyilatkozatáról

 


Orbán Viktor magyar miniszterelnök: Magyarország nem akar multikultit címmel a Der Tagesspiegel című német lap, továbbá számos más német és osztrák sajtóorgánum közölte a német dpa, illetve az osztrák apa hírügynökség jelentését. Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor ismert arról, hogy a politikai jobbszélhez orientálódik. Most a politikus a párizsi szolidaritási menetet használta fel arra, hogy fellépjen a bevándorlás ellen.

Orbán Viktor jobboldali konzervatív magyar miniszterelnök a terrorizmus párizsi áldozatainak emlékére rendezett szolidaritási menet margóján szitkozódott a bevándorlás ellen. „A gazdasági migráció rossz dolog Európának” – mondta az állami magyar televízióban. „Nem szabad úgy tekinteni rá, mintha jó dolog lenne, mert csak bajt és veszedelmet hoz az európai emberre. Ezért a bevándorlást meg kell állítani.” .

A francia kormány Orbánt, akárcsak a világ minden tájáról több tucat más állam- és kormányfőt meghívta, hogy vegyen részt a meneten.

Párizsban vasárnap mintegy másfél millió ember emlékezett meg a legutóbbi franciaországi iszlamista terrorcselekmények áldozatairól.

Az uniós tagállam Magyarországon nincs említésre méltó bevándorlás. Ugyanakkor magyarok százezrei keresik a boldogulásukat az unió más országaiban, mert az Orbán-kormány teremtette politikai és gazdasági helyzetben a hazájukban nem látnak perspektívát a maguk számára.

Orbán vasárnap ennek ellenére világossá tette, hogy országában nem fogja eltűrni a multikulti legcsekélyebb jelét sem. „Nem akarunk tőlünk különböző kulturális tulajdonságokkal és háttérrel rendelkező, jelentős, kisebbséget látni magunk között” – vélekedett. „Magyarországot szeretnénk Magyarországként megtartani.”

 

 

Értesítés küldése a cikkről saját levelezőprogrammal